Esquerra Unida Els Verds Ajuntament d’Aldaia

Manifestació en València per les llibertats i contra la Repressió. 15 febrer 18.00 h - C/ Xàtiva

COMUNICAT ASSEMBLEA EL MICALET

L’Assemblea per les llibertats i contra la Repressió, coneguda popularment com Assemblea El Micalet, creada arran dels esdeveniments anomenats Primavera Valenciana que van tenir lloc al febrer de 2012, ha convocat aquesta roda de premsa amb la finalitat de fer les següents declaracions:

1. La repressió policial continua al País Valencià. No va ser un incident puntual i aïllat fa un any. Està i continua present en les nombroses protestes de la societat valenciana davant les retallades en llibertats i drets socials. Es pot veure en les identificacions indiscriminades per la policia de persones que participen en aquestes protestes. Es pot documentar en les nombroses i injustificades denúncies de la policia a manifestants per delictes i faltes (desordres públics, desobediència i atemptat a l’autoritat) i confirmar en l’eterna manca d’identificació de la policia en les seves actuacions. L’abús d’autoritat policial, la intimidació i la impunitat són, per tant, una realitat al nostre país.

No hi ha hagut fins ara depuració alguna de responsabilitat política ni jurídica pels fets al febrer de 2012, tot i que València i el món va ser testimoni de la contundent barbàrie i de la repressió exercida per les forces i cossos de seguretat de l’Estat contra els estudiants a les ordres de la Delegada del govern i el cap de policia.

La denúncia que el juny passat van presentar 23 organitzacions polítiques, socials i sindicals, agrupades dins de l’Assemblea, per l’obertura d’una investigació i depuració de responsabilitats per les brutals càrregues policials de febrer de 2012 va ser arxivada pel Jutjat d’Instrucció núm. 6 de València (13 de juny de 2012). Així mateix, el recurs d’apel•lació contra el seu arxiu va ser desestimat per la Secció Quarta de l’Audiència Provincial (13 de desembre de 2012). Els arguments que van utilitzar van ser "no existir indicis de delicte en les actuacions policials" i "no ser part directament perjudicada pels fets, els col•lectius denunciants". Des de quan qui denúncia ha de ser afectat per estar legitimat? Oblida el jutge que hi ha obligació de denunciar en tot cas segons l’article 259 de la Llei d’enjudiciament criminal? I les obligacions de la judicatura? Per què aquests tribunals no han actuat amb la diligència que els era exigible i han negat a la societat valenciana el seu dret a una investigació que aclareixi els fets? No va passar prou?

2. L’Assemblea continua alerta i al servei de la societat valenciana. Davant d’aquest escenari, l’Assemblea està i continua donant suport a la ciutadania en el lliure i legítim exercici dels seus drets de reunió i de manifestació en cadascuna de les protestes, concentracions i manifestacions que, pràcticament cada dia, es duen a terme al nostre país.

Així, l’Assemblea realitza dues activitats:

a. Una, de calat polític mitjançant tres accions: la denúncia pública i agitació en contra de la repressió davant de qui l’exercita, la condemna oberta de les retalladles socials i econòmiques i les seves conseqüències, la sensibilització de la ciutadania i el suport unitari a col•lectius i persones que reclamen suport jurídic i social per les accions de defensa dels seus drets.

b. L’altra, de tipus jurídic. Els advocats i advocades adscrites a l’Assemblea, vinculats de manera completament desinteressada, presten gratuïtament assessorament legal i defensa jurídica de diverses causes que des de febrer 2012 a l’actualitat s’han obert (Primavera Valenciana, Intifalla, Vaga 14N, Vagues estudiantils i diverses concentracions, protestes i accions). Així, des de la Comissió Jurídica de l’Assemblea es porta la defensa de 116 persones sancionades administrativament (multes derivades d’identificacions policials) i de 41 processats judicialment per diferents motius, dels quals 9 han estat sobreseguts i 32 continuen tramitant. En 7 processos estem personats també como denunciants. El mes de febrer presentàrem recurs Contenciós Administratiu contra els processos sancionadors i querella contra la delegada de Govern, el cap superior de la Policia i els caps de Brigada pels directament afectats i les 23 organitzacions que en el seu dia van denunciar.

3. L’Assemblea ha decidit convocar una manifestació el proper 15 de febrer en l’aniversari de la Primavera Valenciana per un doble motiu: perquè sense memòria no hi ha justícia i perquè la memòria aporta el coneixement que necessita una societat democràtica. Per això en record a totes les persones que legítimament van alçar la veu i avui encara segueixen encausades, continuarem denunciant les contínues agressions als drets i llibertats que s’impulsen des del Ministeri d’Interior i la Delegació del Govern, i no cessarem en la defensa dels que lluiten sense parar contra les contínues agressions d’un sistema polític que ens condemna a una regressió política i social sense precedents, hem organitzat aquestes activitats a les que us cridem a sumar-vos per donar una resposta social i unitària en defensa dels nostres drets democràtics.

Organitzacions: A Contracorrent, AES, BEA – Bloc d’Estudiants Agermanats, CAJEI, Campus Jove, FAAVEM, BLOC JOVE, Joventut Comunista del País Valencià, Joventuts Esquerra Republicana, Joves Socialistes País Valencià, Joves Verds del País Valencià, ACPV, Ateneu Popular, Ca Revolta, Cabanyal, Cercle Obert de Benicalap, Cave Cova, CEDSALA, CEPS, Colectivo Lambda, Endavant, Escola Valenciana, Espai Alternatiu, FAPA València, Institut Obrer, Jarit, Koordinadora Kolectivos Parke, Mama Africa, PAH, Plataforma per Russafa, Radio Malva, Republicanos València, RPS Republicanos Valencia, SEPE, Só de Pau, Socialisme 21, Tanquem Cofrents, CAT Intersindical, CGT, COS, CS.CCOO-PV, STEPV-Intersindical Valenciana, UGT-PV, Compromís Valencià, Esquerra Republicana PV, EUPV, Iniciativa–Compromís, MDT, PCPV, PSPV-PSOE, Solidaritat Catalana al País Valencià, Solidaritat Catalana per la Independència, Iniciativa Animalista.

http://perleslibertatsicontralarepr...Compartir
Compartir/Guardar/añadir a favoritos

Portada del sitio | Contacto | Mapa del sitio | | Estadísticas de visitas | visitas: 387922

Seguir la vida del sitio es  Seguir la vida del sitio INFORMACIÒ  Seguir la vida del sitio Convocatòries   ?    |    Los sitios sindicados OPML   ?

Sitio desarrollado con SPIP 2.1.2 + AHUNTSIC

Creative Commons License